Fixardagar

I helgen har vi varit väldigt duktiga! Försäljning av lägenheten börjar kännas allt mer aktuellt, det verkar bara dyka upp mer och mer saker att fixa med! I helgen har vi målat om balkongräcket, rensat upp ordentligt under balkonggolvet som hade en massa spån och hö under sig, städat, köpt nya blommor, putsat alla fönster samt putsat dörrar i hall och badrum. Detta är tyvärr bara början på den lååånga listan inför fotograferingen. Fixande flera dagar framöver, helt enkelt.

Lite annat har hunnits med dock. Vi gratulerade min svåger på födelsedagen i fredags och kollade på film med en kompis i går, samt lite pluggande har det också blivit idag.

Förresten, om någon vill ha ett begagnat äldre soffbord i mörkt trä så finns det ett för avhämtning här. Någon? Typ nu? ;)

Intensivt ibland

Det börjar kännas att man kommit in i en inlämningsperiod i skolan nu! I fredags var det tenta på konfektionsteknik, tror det gick hyffsat i alla fall. På fredag (eller om det var söndag?) har vi vår första inlämning i CAD-baserad mönsterkonstruktion, men jag lämnade in den idag för att slippa åka in på fredag. Sist med inte minst ska vi under de kommande två-tre veckorna skriva två arbeten, också inom konfektionsteknik. Ett grupparbete och ett individuellt, båda en form av plagganalyser. Så imorgon ska vi göra grupparbete, men ett ganska roligt sådant nämligen att gå runt på stan och analysera plagg i butiker. Får fråga personalen om lov först, dock.

Sydde en tunika igår, det gick rätt snabbt. Den är gjord i ett grovstickat tyg med små "öglor" på, ser ut lite som att någon suttit och stickat det för hand. Ska sätta på knappar och pressa lite lätt, sedan kommer en bild!

Igår skrev vi kontrakt på lägenheten! Så nu har vi det på papper att flytten blir av. Känns lite konstigt att det bara är mindre än två månader tills dess!


RSS 2.0