Tjuvstart...

Idag har jag varit ute på stan lite och vandrat runt, fick en massa tid över helt plötsligt när en fika ställdes in. Köpte en kaninsele som jag ska prova imorgon, hoppas den passar, så de små liven kan få komma ut lite i solen i sommar och gräva i sandlådan. Balkongen i all ära, men riktig sand och gräs är bättre.

Hittade också en bok på Akademibokhandeln om mönsterkonstruktion och sömnad som de använder på högskolan om jag inte missuppfattat det. Den kostade 450 kr, vilket var alldeles för dyrt. Men jag skulle gärna vilja ha den, så jag kan läsa på lite innan jag (förhoppningsvis) börjar till hösten. Det skulle kännas bra att vara lite säkrare på vad jag gör, ha lite mer teori bakom mig. Så jag kollade Adlibris, 240 kr kostade samma bok hos dem! Gissa om den blev min, det var i alla fall ett överkomligt pris. 

                                           Luna               Pilun 

Färdig!

Nu är äntligen den nya klänningen klar, pressad, fållad och färdig! Kanske kan ha den redan nu ikväll på Julias födelsedag... Tror dock att den kräver någon form av underkjol eftersom den är ganska tunn. Bilderna blev hyffsade, men jag stör mig på att ena ärmen har pluffat till sig på alla bilder. Tog inga bilder på baksidan, där är den skuren högt upp mot nacken och knäpps med ett dolt blixtlås.



Lite närmre på överdelen:


IKEA

Idag har vi varit på IKEA och Media Markt i Bäckebol. Det blev en ny telefon på Media Markt då den gamla beter sig underligt. På IKEA inhandlades nya stolsdynor till köksstolarna som jag ska klä om i ett lite roligare tyg samt en mindre billy-bokhylla med glasdörr. Vi kände oss händiga när vi kom hem och tog itu med att sätt ihop sagda hylla. Allt gick förvånansvärt smidigt med sjalva hyllan och glaset i dörren, sedan kom vi till gångjärnen... Jag tror vi höll på med det i 40-60 minuter, jag var helt genomvarm och förbannad! Men nu är den i alla fall ihopsatt till slut, efter stor möda. Ska bara fästa den i väggen så den inte tippar framlänges. Den kommer fyllas av Jonas CD-skivor bland annat, vill inte att de ska ramla i golvet.

Idag har jag också blivit nästan helt klar med min klänning, ska bara fålla och eventuellt sy spets/band längst ner på kjolen. Jag tror den kommer bli fin.

Barnkläder

Jag har kommit på mig själv med att få fler och fler idéer om barnkläder. De är nästan roligare än "vuxenstorlekar" då man kan göra mer udda, färgglada och speciella saker. I senste Burda-tidningen fanns en massa roligt, t.ex. en enklare kavaj och en söt kjol. Sedan har jag planer på en barnskjorta i samma tyg som min (det tyget som ligger som bakgrund till bloggen). Så om du läser detta syrran, så får du gärna maila över lite mått på dina små barn. Så fort klänningen blir klar är det nog barnskjortan som påbörjas. Jag kanske har tyg till två stycken...


Krångel!

Nu har jag varit igång med den grön/beige/bruna klänningen i nästan en vecka, och är inte ens klar med överdelen... Det verkar ha blvit ett sånt projekt där allt som kan krångla går fel, allt ifrån att göra hyffsade rynkningar på ärmar och framstycken, till att göra fel och byta plats på fram - och bakstycke (ja, jag var trött just då). Tur att jag hade extra tyg hemma, hade blivit lite jobbigt annars.
Nu känner jag också att det hade varit MYCKET bra att ha en provdocka, passformen verkar också svår att få till just nu. Vore så mycket enklare än att vrida och vända så sig själv framför en spegel!
Enda trösten nu är att de delar som är klara ser ut att bli rätt fina, bara de passar också! Funderar på att sätta två tunnare ripsband och en liten spets nertill på kjolen.
Den här modellen är det, fast i ett lite roligare tyg:


Trött kväll...

Ikväll har jag äntligen påbörjat min klänning, en vecka efter att jag hade tänkt börja... Men jag tror den blir fin, väldigt feminin. Jg ska använda det här tyget:



De mönstrade tygerna fortsätter att dyka upp här, jag verkar inte kunna motstå dem. Däremot har jag mönster till en väldigt söt festklänning som nog kommer bli (nästan) enfärgad iallafall, den blir nog bäst så då man ser veck och den speciella skärningen bättre.
Burda är för övrigt en farligt rolig tidning. Jag tror att jag har tilräckligt med mönster för flera år nu, och alldeles för många intressanta idéer att tänka på!

Födelsedagspresent.

Min moster Anita fyller år snart, och hon önskade sig en liknande necessär som syrran fick. Hon är ingen flitig internetanvändare, så jag vågar lägga upp bilder på den innan hon fyller år...
Den gick ganska lätt att göra, den har bara tre mönsterdelar plus foder och dragkedja. De guldfärgade strasstenarna kommer från Panduro och stryks på. Jag gillar dem, dessvärre fäster de inte på fuskskinn, vilket jag har testat innan på syrrans lilla väska.


Missförstånd...

Idag gick jag upp tidigt och var utanför Myrorna när de öppnade klockan 10 för att få tag på en provdocka. Det visade sig dock att jag och personen i butiken hade missförstått varandra, de säljer inte alls några dockor. Konversationen då för någon vecka sedan löd ungefär:
- Hej. Säljer ni ut provdockorna/skyltdockorna ni har i butiken ibland?
- Menar du de med kläder på?
- Ja.
- Vi säljer några av dem på fredagar.

Det visade sig att meningen "de med kläderna på" egentligen betydde "kläderna de har på". Alltså, ingen docka åt mig...

Men med risk för att hamna under den skrämmande kategorin "shoppingblogg" måste jag lägga upp bilder på de snygga sandalerna jag har gått och längtat efter länge och som till slut fick följa med mig hem:




20 december...

Yes, då har man biljetter till Eddie Izzard den 20 december! Har väntat på att få se den mannen sedan 2004 eller nåt, så det känns som väl investerade pengar även om det sved till i sparkontot. Ganska hyffsade platser verkar det som också, man kanske til och med ser honom någorlunda nära.
Ledig dag känns bra idag, dock förstörde regnet mina planer lite. Får bli en kreativ dag inne istället.

Lång helg och kort vecka

Före helgen var jag i Köpenhamn med Jonas, syster och den äldre Jonas. En väldigt trevlig helg i den danska solen, med andra ord. Och tack för hjälpen Julia för att du tog hand om kaninerna!
Den här veckan har det varit fullt upp på eftermiddagarna, och tröttsamma jobbdagar... Men nu är jag ledig ända tills måndag, känns riktigt bra! Dessutom fick jag besked från a-kassan om att de trots allt är klara med min ansökan och kommer ge mig mina pengar. Så i helgen kanske jag till och med hinner komma någon vart med en den nya klänningen jag troligtvis ska böja med ikväll. På fredag förmiddag ska jag vara på plats utanför Myrorna vid öppningsdags, och försöka komma över en provdocka.

RSS 2.0