Svinissprutan

Igår blev det äntligen av att jag gick och tog vaccin mot svininfluensan. Först tyckte jag det verkade onödigt, inte värre än den vanliga influensan som går varje år. Men eftersom den sätter sig i lungorna och jag har känsliga luftrör så är det väl bäst att ta det säkra före det osäkra.
Så igår morse var jag på vårdcentralen och blev besprutad. Jag var tvungen att uttrycka min sympati för den stackars sköterskan som hade hand om det, hon blev utskälld eller otrevligt behandlad av flera stycken under den lilla tid jag var där (bland annat skrek en man "Jävla kärring!" för att han inte fick vaccineras då han var klart över 40...). Kan inte folk läsa eller ta till sig information innan de knatar iväg till vårdcentralen? Och om man nu blir nekad, varför måste man trycka ner de stackars sköterskorna?
På frågan om hur hon orkar med allt dagarna i ända svarade hon: "Jennie, välj aldrig ett sånt här yrke!" Dock med ett litet leende.

Så igår och idag har jag satans ont i armen, hade svårt att få av och på kläder! Huvudvärk och lätt feber infann sig också under natten. Min plan att åka upp till Angered och sedan städa lägenheten och organisera garberoben känns lite överambitiös just nu.

Förresten, jag har fått tillbaka svar på mina allergiprover. Jag är inte allergisk mot varken pälsdjur eller damm/kvalster, så Pilun och Luna kan tryggt bo kvar!

Inlämning nr. 2

Nu är inlämningen med skjorta/blus/väst helt klar, gick igenom plaggen i går och fick ta hem dem. Det blev godkänt, med några små påpekanden. Inget allvarligare dock. Så nu blir det en hel del bilder.

Första är en "traditionell" skjorta, i ett lite otraditionellt tyg... Det är någon form av viskos, med lite glans i vid rätt ljus och en massa mönster. Det var halvkul att sy i, både med mönsterpassning och att det rör sig bara man andas på det. Kragen har lite 70-talskänsla med ganska stora snibbar. Tredje bilden föreställer knäppkanten och en bröstficka. Fickan syns inte så bra dock, den är passad in i mönstret.
    

Den andra är en väst i ganska tjock sammet med silverknappar. Den har prinsesskärning fram och bak, inuti är den fodrad med svart/grått bomullstyg. Bak sitter två satinband istället för en slejf.
   

Den tredje är en svart blus i krinklad och broderad bomull. Den har bara en liten ståkrage i halsen. Ärmarna har rynk runt manchetten och puff vid axlarna, så själva ärmarna blir ganska stora. Även den har prinsesskärning fram och bak. Krage och manchett är i ett vanligt svart bomullstyg.
    

Den sista är en blus med rund gosskrage som är fastsydd tillsammans med en skråremsa på undersidan. På framsidan har den en enkel rundad bröstficka, på baksidan har den en skört med lagda veck. Ärmen har en söm bak och uppe på axeln ligger två veck. Den fick lite konstig form på bilderna, jag har inte ställt in dockan ordentligt. Den ser inte lika underligt avsmalnande ut på mig som på bilderna...
    

Den här är egentligen gjorts som en "träningsskjorta", en barnskjorta vi sydde på lektionen för att testa detaljer. Den sägs vara lagom till en fyraåring, men det tror jag knappast. Armlängden passar nog en femåring och bredden på skjortan är nog mer lagom för en åttaåring! Det är inte jag som gjort mönstret som tur är... Jag ska ta med den till syrrans barn, får se om någon kan ha den.

 

Korkad!

Ibland har man huvudet under armen totalt!
Idag hade jag planerat att jag skulle åka in till skolan och få jobba helt ostört och för mig själv några timmar, och sedan gå på bio på kvällen. Det blev ju inte riktigt som planerat...
När jag började gå ner till bussen och var strax utanför ytterdörren kom jag på att mitt passerkort som krävs för att ens kunna komma in i skolan på kvällar/helger ligger inlåst i mitt skåp. Fan. Så efter att ha tvingat mig upp ur sängen (något bakis efter en 25-årsfest), halvstressat för att bli klar att åka och bokat biobiljetter till en film som egentligen börjar för sent för att se en söndag var det bara att gå hem igen! Så här sitter jag... Tur att jag inte hann sätta mig på tåget till Borås i alla fall.
Från och med nu förvaras passerkortet i plånboken!

En ganska lyckad räddning

I helgen hade jag en helt ledig söndag, det var välbehövligt! Jag ägnade stor del av den åt att sy klart min tunika som jag arbetat på i nästan två månader när det blivit lite tid över. 
Det var inte mycket som gick rätt med den stackars tunikan tidigare, så den fick inte riktigt det utseende jag hade tänkt men jag är rätt nöjd ändå. Höll på att strätta sönder halva ärmen och halsringningen bland annat. Det var nära att den hamnade i soporna, utdömd som bortom all hjälp, men det löst sig. Idag tog jag med den till skolan och fållade det sista på maskinerna där, min gillar inte att sy rakt... Sen har jag ingen overlock heller.

   

Den är gjord i två lager, ett övre tyg som är ganska tunt, lite transparant (inte lika tunt som chiffong) och grön/röd/svartrandigt med rött flockat mönster ovanpå. Under finns ett bomullstyg i vinrött, sytt som ett foder under allt utom ärmarna.
I halsen och under bysten har jag sicksackat fast resårband precis vid sömmen istället för att sy en kanal och dra bandet där. Fördelen är att det inte syns någon söm från rätsidan och att rynorna sitter fast jämnt och snyggt. Raglanärmarna fick jag dra ihop med kanal och resår dock.
Egentligen skulle den varit en klänning, och då mycket längre. Men jag hade ställt ut kjolen fär lite i sidan, så den föll inte alls bra. Det märks fortfarande eftersom den blir lite "bullig" under resåret och inte får tillräckligt med plats sen i kjolen för att sprida ut allt tyg snyggt. Men det funkar nog ändå, den sitter riktigt bra vid ärmhålen, vilket känns ganska viktigt.

V i ska förresten göra om i sovrummet, där de här bilderna är ifrån. Min pappa och Jonas pappa ska hjälpa till, jag gör underarbete inför tapetseringen (spackling och annat kul). Det blir svart och brunrandiga tapeter på väggen vid sängen och brunaktiga tapeter i resten av rummet. Det låter lite dystert, men det blir jog väldigt fint. Jag ser fram emot att slippa allt vitt vi ha nu (vitt tak, vitt golv vit/beige väggar, vita lister...). Vi ska lägga in ett träfärgat klickgolv istället för det repiga gamla vitaktiga vi har nu och måla skrivbordet mörkbrunt. 70-talstemat fortsätter att spridas... ;)

RSS 2.0