"Sy"-festivalen

Det har varit en aktiv helg med marknad i Borås på fredagen med syster och barnen, sedan Liseberg i går med samma gäng och efter det sy-festivalen på Åhaga i Borås. Nu är jag hemma och har lagat mat samt städat kaninburar. Känner mig aningen trött.

Öiseberg var roligt, att åka med barnen på det dem vill är helt okej för mig. De åker lagom läskiga saker, haha. Även om Ida (5 år) snart kommer att vara lång nog att få åka många av sakerna hon vill... Galenpannan pekar ju på de allra värsta sakerna och vill åka, ganska bra att hon är lite för kort fortfarande. Men det hanns med tre rundor i rabalder, lite virvelvind, kaffekoppar och annat.

Sy-festivalen är förresten ett mycket missvisande namn. Det borde heta stick-festivalen eller quilt-festivalen. Överallt var det ju bara garn och quilt-lappar! Jag tror det fanns 2-3 montrar med tyger och sy-saker... Nej, det var ingen höjdare. Jag hittade dock lite trikåtyg som var fint, det fick följa med hem.
Jag funderar på om jag ska lägga upp en bild på alla tyger jag har här hemma som väntar på att få bli något roligt. De har hopat sig lite nu, tiden har inte räckt för alla projekt jag kommer på. Snart lugnar det kanske ner sig lite...

Min filt!

Äntligen har jag vunnit auktionen om den superfina mormorsfilten! 350 kr. är den helt klart värd... Som jag har letat.

 

Nu är desutom allt klart inför inlämningen i skolan. Jag är hyffsat nöjd med det jag gjort, finns vissa småsaker jag stör mig på men så är det alltid. Ska bli spännande att se hur petiga de är med bedömningen, man vet liksom inte var de lägger ribban. Hoppas det går bra i alla fall, och att det inte blir en massa kompletteringar.

Imorgon blir det till att sova i Aplared och umgås med syster, svåger och barnen. Ska bli kul. Om vädret är bra blir det Liseberg med, det håller jag tummarna för!

Tradera.se

Nu har jag upptäckt hur bra det är med tradera! Kanske ingen nyhet för de flesta andra, men jag har alltid tyckt att det verkar krångligt. Nu har jag dock börjat kolla runt och hittat en massa roligt tyg, bland annat det jag nämnde till en av kjolarna. När jag fick hem det var dock färgen lite ljusare och mer åt lila än orange. Men det var sött ändå.
Nu i helgen har jag chansen att få tag på ett virkat överkast eller en filt med svart bakgrund och färgglada bommor i rutor (mormorsöverkast kallas det ibland). Har jag tur landar det på ca 200 kr + frakt, det är det värt!

Skolveckan har gått fort, men dagarna har blivit långa. Jag tror att den här kursen kräver mer än de 40 timmar/vecka som avses med heltidsstudier, tur att det är kul annars hade man inte orkat. De två kjolarna är mer eller mindre helt klara, ska ändra en stickning på en av dem bara. Så nästa vecka blir det byxor och mönster, verkar som att jag ska hitta i tid trots allt!
Just det, från och med nästa år (tror jag?) får vi studenter med fullt studielån 350 kr mer i månaden. På lånet, märk väl. Inte bidraget... Woho, de ekonomiska problemen är ur världen. Eller nåt.

Lördagsmys

Pilun och Luna i sin låda (först tänkt som toalett, sedemera använd som sovlåda...) lördag förmiddag.

 

Evigheter sedan sist

Det har inte blivit mycket skrivande på sistonde! Det beror på att det varit fullt upp här med skolan, många långdagar och därefter jobb hemma med mönster och liknande. Ibland känns det även som att jag bor på buss 100 mellan Borås och Göteborg. Nu är vi inne i en period på ca 3 veckor av "eget arbete" utan föreläsningar då vi ska göra klart inför redovisning den 28/9. Tills dess ska vi vara klara med två kjolar, ett par byxor, ett antal mönster i 1/4-skala och lite andra smådelatjer. Det är riktigt skönt att kunna planera sin tid helt och hållet efter eget behag, men det finns ju minst sagt att göra!
Nu i helgen har jag sytt upp testversioner av alla tre plaggen, kjolarna blev förvånansvärt bra och byxorna behöver stora hjälpinsatser... Måste försöka leta upp någon kunnig människa i skolan att be om hjälp om det ska bli något av de där.
Till en av kjolarna har jag köpt ett tyg på tradera. Det är från 70-talet och blommigt i mitten/lövmönstrat längs kanterna. Så linningen gör jag av kanterna och kjolvåderna av det blommiga, hoppas det blir snyggt. Lite kul med ett riktigt retrotyg! Den andra kjolen (en sorts pennkjol ungefär) funderar jag på att göra i något mjukt material, lite sammetsliknande kanske. Byxorna blir mörkgrå i ett grövre polyestertyg.
Så fort det är klart blir det bilder på de första färdiga skolprojekten...

Måste bara tillägga att jag köpt världens sötaste mössa! Stor och stickad med fem olika färger. Helt galen, men mysig. En stor och mjuk halsduk till det och jag är redo!

RSS 2.0