Felicias present

Äldsta systerdottern Felicia fyller 7 år den 8/8, och lagom tills dess blev hennes kavaj färdig! Jag hade inte tänkt ge den som födelsedagspresent egentligen, eftersom den skulle varit klar mycket tidigare (historien om DHL och leveranstiderna...). Men nu är den i alla fall klar till slut, och jag blev helnöjd! Hoppas bara den passar. På bilderna har jag tagit på dockan kavajen, så därför ser den lite konstig ut när det spänner vid ärmarna/axlarna och sånt. Som tur är så är den för liten för dockan.

      

Den är gjord i svart manchester med lite stretch, fodrade ärmar i rosamönstrad , tunn bomull. Modellen är lite over-size, så den ska vara lite vid och lång, ärmarna är medvetet förlånga så att man måste vika upp dem och vända ut det söta fodret.
Längst upp på axeln är det små veck. Fickorna fram är "fuskfickor" som inte kan användas. Jag hade tänkt göra riktiga passpoalfickor men blev lite osäker på hur man får till dem bra. Jag ville inte misslyckas och förstöra alltihop med det, så jag gjorde fuskfickor. Får öva på riktiga fickor i provbitar innan de hamnar på plagg.
Baktill är det två inprovningar och knytband. Framtill tre svarta knappar med strassdetaljer. På infodringen i nacken satte jag dit en liten ettiket, för skoj skull: "J.E" skrivet med svart textilpenna på vit bomull.

Over-sizemodellen är ganska praktisk, eftersom Felicia bara är 7 år och växer ur saker. Nu är den snyggt stor, och när man har tröttnat på den stilen har hon växt i den och kan ha den med "vanlig" passform. Smart ;)


Virkad klänning

Jag hittade en virkad klänning på Indiska för ett par veckor sedan, men köpte den inte för den var för dyr. Nu var den på rea, mer än halva priset avdraget! Så då blev den min... Hade det varit för några år sedan skulle jag aldrig kunnat tänka mig att ha en sådan klänning, den har ju FÄRG, gud förbjude, haha. Lägger upp bild på den här, så att mamma får bildbevis på att jag har en multifärgad, virkad hippieklänning.

 

Wohooo!

Idag kom antagningsbeskeden och jag kom in! Det känns så skönt att ha det säkrat, att äntligen veta vad jag ska göra till hösten och ca 3 år frammåt. Det ska bli kul att få göra något jag verkligen gillar om dagarna. Så vecka 35 börjar det, en veckas ledigt mellan nuvarande jobb och skola.

Foton!

Då var det sista gjort på kjolen, pressat och klart. Det blir första gången dockan får visa upp något nytt och inte jag. Den har varit till hjälp nu, det är mycket lättare att se om det passar och hur det ser ut.

   

Vecken fram ligger lite konstigt på bilden, de är inte så ojämna i verkligheten...
Funderar på om det bli den här eller den grön/brun/beige/blommiga klänningen till helgen på mammas 60-årsdag.

Förresten, vi är numera vegetarianer här hemma! Känns bra att göra slag i saken nu äntligen, har gått och funderat över det länge. Så från och med i måndags så är kött bannlyst här (ja, även fisk...).

50-talskjol

Nu har jag varit ledig en hel dag och jobbar kväll idag, så det blev lite tid över för symaskinen! Underkjolen till den grön/brun/blommiga klänningen är klar och pressad, dessutom är den nya kjolen nästan helt klar. Den är lite 50-talsinspirerad, fast med väldigt mönstrat tyg:



Fram och bak är det två motveck samt en svart underkjol som är 2-3 cm längre än kjolen. Upptill har den ganska bred linning. Eftersom underkjolen är någon form av polyestertaft och kjolen creppad polyester med lite stadga blir den ganska tung och känns väldigt mycket som "finkjol".

Nu ska jag till jobbet!

Länge sedan!

Det har blivit lite dåligt med uppdateringar nu på sistone, det beror på att jag börjat jobba heltid och är slutkörd när jag kommer hem... Äldrevården i år igen  Det blir roligare för varje år, även om jag inte skulle kunna göra det året runt.
Snart högskolebeskedet här också, blir nervös varje gång jag öppnar mailen nu senaste dagarna.
Nej, jag är för trött nu... borde städa och sedan dö en liten stund på soffan efter en låååång jobbhelg.


RSS 2.0