Sista rycket!

Imorgon är den sista skoldagen! Redovisning kl. 13 av egna projektet, men kommer väl vara där en bra stund innan och göra lite "piff" på grejerna. Efter det blir det firande av en (förhoppningsvis) lyckad redovisning med paj och vin, lite av en "sista kvällen med klassen"-grej.
   Tidigare i dag var jag och Jonas och tömde mitt skåp och hämtade alla saker jag har samlat på mig under året. Fan, vad mycket grejer! Slängde ca två famnar med skit, gamla toiler och tygrester för små för att använda. Ändå följde två stora, blå IKEA-påsar med hem, samt tre plastkassar med pärmar och grejer. Kan inte riktigt fatta hur detta fick plats i mitt smala lilla skåp! Tur att man kan ta bilen i alla fall.

Vi var inne på skolan på vägen till Svenljunga där vi firade mors dag med föräldrarna och syster med familj. En trevlig söndag med två busiga hundar!


Det är mycket nu...

Då har jag fått mitt schema inför sommaren! Det blev helt plötsligt några veckor extra, vilket gav blandade känslor. Det är ju väldigt uppskattat att få jobba och kunna lägga undan lite inför nästa termin (och att inte behöva snåla som attan i USA), men det hade inte gjort ont med lite mer ledigt mellan skola och jobb... Nu verkar det bara bli några få dagar. Sedan är det arbete på 100%, men bättre tider än tidigare år. Man får vara nöjd med det man får, helt enkelt.

Nu är första kappan klar! Den gick förvånansvärt snabbt att sy, två dagar! Totalt kanske 4 dagars jobb då, inklusive konstruktion och grejer. Känner mig rätt nöjd, den kommer bli väldigt bra att ha i vinter! Den är varmfodrad med tunn vadd och vanligt viskosfoder, och själva kappan är sydd i någon tjock ullblandning. Så här kommer inte frysas, i alla fall.
Infodringen fram drog sig lite, vilket ledde till att nederkanten drogs upp och framstycket bubblade ut. Höll på att få panik där ett tag, men sedan kom jag på att man kan ju klistra ihop infodring och framstycke på insidan med flisofix och samtidigt "dra tillbaka" allt så att det sitter som det ska. Länge leve flisofix...

Här är bilden som gav mig idén:



Min är ganska lik denna, men lite mer arbetad med foder, fickor och annat ärmslut.

Helgen som gick

Det har varit en aktiv och varierad helg! I fredags var vi hemma hos en kompis på avflyttningsfest och gick sedan till Ölrepubliken, det blev en lyckad kväll. Dagen efter kom syrran hit och gick på stan,  på kvällen åt vi middag här hemma och sedan hamnade vi på Bishops arms. En del god öl i helgen, helt enkelt. I dag har vi varit duktiga och fixat med att slänga massa saker från förråd och grejer, samt vårstädat balkongen. Det köptes även lite blommor på väg hem från återvinningscentralen, kände mig väldigt huslig när jag planterade dem...



Så här blev det, ungefär som förra året:

   

Nu har det nya egna projektet i skolan kommit igång. Det är tre veckor kvar till redovisning, vår sista dag blir den 31 maj. Det kommer kännas så extremt konstigt när det är över för det här året, med den här klassen... Förhoppningsvis kommer jag väl tillbaka nästa år, men då blir det ju till en ny klass och ett helt annat arbetssätt. Det blir inte alls lika mycket ren sömnad, utan mer teori. Billigare, men kanske lite torrare?
   Har suttit och gjort plaggskisser på det som ska göras innan den 31 maj:




Den första kappan är en vinterkappa i ett ulliknande material, tror det är lite polyester i också. Det är mörkgrön/orange/brun-rutigt i dova höstfärger. Jag hittade det på Skroten för längesedan på rea, 50 kronor per meter. Den ska nog få både vanligt foder och varmfoder, plus ett bälte i fuskmocka. Mockan hamnar kanske runt fickstolparna och liknande också som smala passpoaler.

Den andra kappan passar nog mer till vår/höstkappa. Den blir ganska tunn, men fodrad med viskosfoder. Yttertyget är vinrött som går mot det lila hållet, och fodret blir gräddvitt.

Sedan får jag se hur många byxor jag hinner med. Går allt bra utan krångel (som om det någonsin gör det...) så borde jag hinna båda. Men det är ju ingen katastrof om det blir ett av dem, eller kanske inget alls. Man vet aldrig.

De första byxorna är ganska låga i midjan och slutar ungefär på vaden. Jag hade ett par liknande i kritstrecksrandigt svart/vitt tyg för några år sedan. Nu funderar jag på att göra dem i brun/vit kritstrecksrandigt ulltyg som jag har hemma. ¨

De sista byxorna är vanliga jeans egentligen. Dock är de höga i midjan med rak linning, smala över låren och vida nertill. Lite V-jeans... Jag har ett denimtyg med lite stretch i, mörkgrått (ungefär som slitet svart). På bakfickorna och på myntfickan ska jag nog sätta små band med blommor på. De ska bli mina hippie-jeans, haha.

Om jag måste välja ett par av byxorna, så blir det nog jeansen. De andra kan jag sy ganska lätt på min hemma-maskin i sommar, men jeansen vore roliga att sy på fältsömsmaskinen i skolan. Den maskinen man syr jeans på i fabriker. Jag är ganska osäker på byxor, både hur man syr och på hur man får fram passformen så det vore kul att hinna träna lite på det.

Vandring

Igår var jag och Jonas ute och gick "Vättlefjällsvandringen" här i skogarna vid Lövgärdet, Surtesjön och upp i Ale kommun. 25 kilometer långt, jag trodde inte att det skulle gå så smidigt som det gjorde! 2,5 mil låter långt... Visst kändes det i benen och fötterna men idag är det helt okej. 
Vädret var helt perfekt! Sol hela dagen, nästan ingen vind och ca 12 grader. När vi kom hem blev det bastu, det var väldigt skönt!

Idag är jag hemma och fixar lite, ska rita skisser inför nya projektet i eftermiddag. Fick också veta hur det blir med jobb i sommar mer exakt. Kommer jobba sista veckan i juni och nästan hela juli, precis fram tills vi åker till USA. Jag ska tydligen jobba i "mottagnings-teamet", är inte helt klar över vad det innebär än men det verkar ganska intressant. De tar hand om dem som kommer hem från sjukhus och liknande innan de hamnar i "vanliga" hemtjänsten.

RSS 2.0