Medvetslös

Det får bli ett litet beklagande inlägg idag... Skolan må vara rolig, men den tar TID! Idag åkte jag hemifrån 7.15, var i skolan kl. 8.45. Sedan har jag jobbat på konstant till klockan 18.45, bara en tjugo minuters paus för mat. Klockan var nästan nio när jag väl kom hem igen, nu är jag slutkörd!
Men dagsverket blev nog bra. Nu har jag gjort en skjorta, en blus och en väst (varav blusen och västen var det jag pysslat med idag). Nu är det bara en blus till och sen lite små mönster och annat plock. Det verkar kunna bli en ledig helg utan tvångarbete trots allt.

I helgen fyller Ida år, imorgon ska jag köpa en present till henne efter läkarbesöket. Jag ska göra astmatest klockan 11 i morgon, hoppas det går bra.

Youtube och lördagkväll...

Eddie Izzard och The Beatles i en härlig mix:



The Beatles flummigaste låt och video, helt underbart:




Nya glasögon!

Idag har jag bestämt mig för nya glasögon! Det är ca sju år sedan jag skaffade nya, så det var ju på tiden faktiskt... Mina gamla har inga bågar runt, och ganska tunna titanskalmar, så det syns knappt att man kar dem. Ganska praktiskt, men lite tråkigt i längden. De nya är rätt fyrkantiga plastbågar med lite retrokänsla, dok inte så mycket att de blir omoderna snabbt. De är svarta, men runt glasen (på insidan) är de lite röda och samma sak på insidan av skalmarna.
Men det var inte det lättaste att hitta ett par som funkar på mitt lilla ansikte! Jag har inte reflekterat över att jag skulle vara speciellt liten, men det är jag ju tydligen, haha. Man har ju liksom ingen riktigt referens att gå efter när man bara ser sig själv i en spegel då och då, oftast utan att ha någon bredvid att jämföra sig med. Men uppenbarligen har jag ett litet ansikte och behöver mer eller mindre leta glasögon på barnavdelningen för att de inte ska se helt galna ut. Men där är de ju inte direkt var jag vill ha stilmässigt om man säger så. Sen är jag dessutom kräsen med vad jag gillar och inte, det är ingen bra kombo med ett väldigt litet utbud som passar.
Men nu har jag hittat mina favoriter efter att ha gått runt i alla butiker i Borås (det finns faktist ganska många, tro det eller ej). Här är dem!

  

Skolan är väldigt rolig just nu. Skjortor och blusar är lagom klurigt att konstruera, det finns många roliga detaljer. Västen i sammet blir nog fin med. Något som känns väldigt bra är att klassen är ett väldigt trevligt gäng. Det är bra sammanhållning och det verkar som att alla trivs. Vi har ju bara gått tillsammans i två månader men jag känner de här personerna bättre än de jag gick filosofikurserna med. Ungefär 100 gånger bättre, där pratade folk knappt med varandra. De perioderna där det är eget arbete är speciellt roliga, stimulerande uppgifter att jobba med och roliga människor omkring en.
I bland är livet väldigt trevligt.

Inlämningsuppgiften

Nu är den förra inlämningen med kjol och byxa äntligen bedömd och färdig. Det gick bra, plaggen blev godkända (med marginal, det var roligt). Det var väre med mönstren i liten skala som skulle lämnas in...
Som tur var är det väldigt många som inte fick godkänt på det, fem (!) stycken av alla var egentligen riktigt godkända! Jag vet inte om jag blev godkänd, hade bara gjort en miss. Jag får prata med läraren om det i veckan. Även om det inte skulle vara godkänt behöver ingen göra om, eftersom läraren insåg att om bara fem klarar sig så måste hon ha missat att berätta något om hur inlämningen ska se ut. Det är alltså inte enbart vårt fel. Tack och lov.

Här är den första, en enkel och rak kjol med hög midja, linning och sprund bak. Knäpps med knapp och dold dragkedja bak.

 

Den andra är en kjol med infodring och rynkor, samt dragkedja i sidan. Tyget är det jag köpte på tradera.

  

Byxorna är i polyester, men har en lite linneaktig känsla. Ett tunt tyg med grov känsla på något sätt. De blev en "jeans-finbyxa-hybrid" med jeansfickor, jeansgylf och smalare fåll, men i tunnare byxtyg, utan ok bak eller bakfickor... Benen gjorde jag lite utställda.

   

Höst och hosta

Nu är hösten här, och därmed också min numera årliga hostperiod. Det började väl för ca 3 år sedan, i slutet av oktober någon gång.
Då jobbade jag på Transcom som telefonförsäljare och hade lite svårt att göra mitt jobb samtidigt som jag hostade lungorna ur mig. Och inte blev lungorna gladare av att jag pratade i telefon 10 timmar/dag...
Året efter hade jag nog inte så mycket problem, inte vad jag kan minnas i alla fall.
Men förra hösten var överjävlig, hostade från november till februari, oavbrutet! Satt i telefon på jobbet då också (intervjuer på Gallup, "bara" 7,5 timmar/dag). Det slutade med sönderhostade muskler kring revbenen och en vår där jag var hos olika läkare och försäkte få dem att få bort smärtan i vänster sida.
Nu är det här igen! Och inhalatorn jag fick förra gången hjälper knappt alls... Starka dofter och damm är inget roligt, väldigt bra då att tillbringa dagarna i en dammig sysal och sedan komma hem till två dammande kaniner. I år slipper jag dock hosta folk i örat via telefon, alltid något!
På torsdag blir det läkarbesök på en ny vårdcentral (Angereds vårdcentral står inte högt i kurs hos mig, hoppas denna är bättre). Får se vad de kan göra, kanske ett nytt astmatest eller allergitest. Det jag bävar för är att det skulle vara någon form av pälsdjursallergi eller kraftigare dammallergi. På vinterhalvåret är ju både jag och kaninerna mer inne i lägenheten tillsammans. Det här började ju samma år som jag skaffade Pilun också, men då jobbade jag ju på Transcom med. Kan ju vara jobben som gjort mig överkänslig. Det får bara inte vara allergi mot djuren, då vet jag inte vad jag ska göra. Har sålt ett djur en gång innan och det var inte kul!
Nej, nu ska jag inte ta ut något i förskott. Det är säkert inget allvarligt, en ny hostmedicin och alla problem är ur världen. Hoppas jag.

Nästa vecka är det bara två schemalaggda dagar, sedan kör det igång med 2,5 vecka eget arbete inför nästa inlämning. En skjorta, två blusar och en väst är uppgiften. Tyg är redan inköpt till skjortan, ett lite psykadeliskt sextiotalsmönster. Resten ska jag skissa på idag. Jobbar för övrigt hemifrån idag, ska börja jobb med mitt grundmönster alldeles strax.


RSS 2.0