Defekta saker

Det ska helt enkelt inte funka att ha en byrå i vår hall! Vi köpte ju en ny på IKEA i söndags... Började bygga ihop den idag, och det visar sig att den har en lång bubbla innanför träfolien längs nästan hela benet framtill! Dessutom har vi tappat bort kvittot. Men IKEA verkar vara förvånansvärt sympatiska, när jag ringde dem sa de att det räcker om man kan visa upp ett kontoutdrag som visar att man handlade där. Får hoppas att det stämmer! Lite trist bara att försöka packa ihop allt igen, bära iväg med det, åka till affären, byta den, åka hem och bära in den igen (den är TUNG!). Får hoppas att den är hel sen!
Den förra byrån ska man bara inte tala om... Tog 4 timmar att bygga ihop, är ranglig och faller i bitar. Det är sista gången jag (mot bättre vetande) köper nåt på Jysk.

Den nya byrån:

Mellandagsledig!

Nu är jag hemma igen efter julfirandet, kom hem på annandagen. Igår och idag har vi kollat i affärern, IKEA igår och lite allmänt på stan idag. Köpte lite småplock på IKEA, samt en ny byrå till hallen (den gamla håller på att gå i bitar, det räcker att ta i den så får man fronten på lådan i handen...). Den nya är nästan identisk med den gamla, d.v.s vit med tre lådor och lagom stor. Dessutom köpte vi förvaringskorgar till garderoberna i sovrummet, så nu är det nästan ordning här hemma!

Mina föräldrar var snälla och gav oss pengar i julklapp för att köpa gardiner och överkast till sovrummet. Idag hittade vi gardiner, lite småglansiga i beige/gråbrunaktigt brokadtyg från Indiska. Väldigt fina. Överkast verkar värre, ska nog köpa tyg och sy ett istället.
Hittade lite annat på rean också, en tunika och en kjol. Så jag känner mig mycket nöjd!

Jonas fick en egenhändigt sydd skjorta i julklapp, grå med brunaktig infällning och snörning i halsen. Den blev bra, är väldigt glad över att den passade! Hade ju inte kunnat prova av den ordentligt.
Syrran fick en lila kjol med motveck, svart linning och foder samt sidfickor. Den passade också bra, tur att det inte behövdes några ändringar! Kjolen är ett av de egna projekten i skolan som ska vara klart den 14/1, så syrran får inte tillbaka den innan dess.

Jag fick en jättefin träkista av Jonas i julklapp. Den ska nog stå i sovrummet och användas som förvaring åt sygrejerna, vilka nu ligger utspridda i tre olika små lådor.

Nu ska jag kolla på Scrubs och sen sova...

God jul!

Då var det julafton igen! Är hemma i Svenljunga, ska stanna här några dagar. Nu är det bara jag och föräldrarna, om några timmar kommer syskonen med familj. Det känns som ett lite lagom firande, lugn dag och familjen samlad på kvällen.
Igår blev jag klar med alla julklappar, brukar inte vara så sen med det. Men jag har faktiskt mina skäl... Skolan har tagit enormt mycket tid senaste veckan, jag har jobbat på för att kunna få vara ledig i mellandagarna med gott samvete.

I söndags var jag och Julia på Eddie Izzards show "Stripped" på Scandinavium. Det var grymt bra! Väl värt den dyra biljetten... Skrattade så jag grät, han är verkligen helt underbar. Det känns väldigt befriande att någon kan köra en enmansshow på ca två timmar, utan att dra ett enda sexskämt. Eller "kvinnor är från venus, män ifrån mars"-skämt. Istället blev det historia, politik, religion och en massa helt skruvade mimer med nya och gamla karaktärer.
Det enda som stör mig är att t-shirtar och annat alltid är så förbannat dyrt i samband med event. Det hade varit grymt att ha en t-shirt med "Cake or death?" på!


Lite bilder

Idag har jag tagit lite bilder, både på kläder och sovrum. Rummet har inte gardiner eller fönsterbräda än, dessutom saknas någon form av dekoration på en av väggarna, men det kommer.

Jag har upptäckt att provdockan Diana ljuger! Hon hävdar att vi har samma mått, men det har vi uppenbarligen inte... Min sammetsklänning passar utmärkt på mig, men går inte att stänga på henne. Ryggbredden stämmer inte med vad som står på inställningarna. Man måste nog kontrollmäta henne lite här och var.

Här är i alla fall sammetsklänningen från projektet. Den är helfodrad med svart taftfoder, har dolt blixtlås bak och ett svart spetsband i midjan. Den är sydd i våder för extra vidd. Axelbanden är bara ca 3,5 cm breda, de var inte alls roliga att vändsy i tjock sammet!

   

Jeansjackan är egentligen ingen jeansjacka, den är gjord av tjock bomull med lite luddig yta (kallas ibland bomullssammet). Perfekt när man har en ljus kanin som fäller flera gånger om året... Men men!
Den har roströda stickningar runt knappslå, linning, fickor och sömmar. Det är ett roströdrandigt foder i oket och i fickorna. Den sitter rätt bra, men den ser lite rolig ut när den ligger ner. Den ser nästan ut som en barnjacka för att den är så kort. Stickningarna runt fickorna var lite kluriga att få bra. Den är gjord efter klassisk jeansjackemodell med lite ändringar, som ståkragen t.ex.

    

Kavajen var ju lite av sorgebarnet i projektet. Den är gjort i någon sorts ull/linblandning känns det som. Ett väldigt tjockt och ganska glest tyg. Det var svårt att sy i och få till en bra trådspänning som inte gled rakt igenom tyget. På trådraken är det helt stumt men lägger man det på skrå blir det töjbart som trikå! Det blev en del mellanläg här och var för att hålla ihop den i t.ex. ärmhål.
Innuti är den bandkantad med grå band. Fram är det stolpfickor, på ärmarna tre knappar och tre knappar fram. Slagen är ganska runda, det blir nog bäst i det tyget. Fickorna och nederkanten stör mig lite, de glipar lite mycket och kanten är bubblig. Men det kan man väl leva med hoppas jag.

   

Så lite bilder på sovrummet! Tänk till gardiner, överkast och fösterbräda med lampa och grejer... Den sista bilden från innan möblerna kom på plats lade jag upp för att få med golvet.

  


Designen!

Nu har jag knåpat ihop en ny design, är ganska nöjd i alla fall. Den är i alla fall bättre än den hemska "Travel", och får duga tills vidare. Det är mer av "mina" färger åtminstonde.

Godnatt!

Superseg söndag

Igår hade vi årets tomteattck. Vi blev nog 17 stycken tror jag som var utklädda till tomtar och sedan gick ut på stan och delade ut godis för att sedan gå till Sticky. Förfesten hos Ann var lyckad, väldigt mycket folk för en tvåa dock. Tomteattacke-festerna brukar bli väldigt roliga, men också väldigt blöta... Lika så i går, klockan 16 var jag påklädd idag och mådde fortfarande inte helt hundra. Men någon gång ibland kan det vara värt det!

Jag har fortfarande inte orkat fixa designen, och ikväll är jag alldeles för trött för att småpilla med det. Egentligen hade jag velat lägga upp bilder på vårt nya fina sovrum också, men det är inte så städat att det gör sig på bild just nu. Men fint är det!

I fredags fick jag hem kläderna från förra projektet; jacka, kavaj och klänning. Skulle kunna lägga upp bilder på dem med, men det får vänta tills i veckan när jag har ork.
Men herregud vad nervös jag var inför bedömningen av grejerna! Jag kände att jag inte var helt nöjd med vissa saker och den lilla kritiken läraren hade förra gången tyckte jag var lite jobbig. Har upptäckt att jag verkligen har svårt för sånt, att sitta mitt emot en lärare som noga synar det man käpat med i två veckor. Jag är dessutom extremt självkritisk och förstorar nog upp de fel som finns, därför är jag aldrig riktigt nöjd.
Så nu var jag supernervös, och lyckades bli bland de första att få gå in (bli av med det fort!). Jackan och klänningen tyckte hon var bra (helt oväntat för mig eftersom jag tyckte att klänningen hade en massa fel) och kavajen var bra förutom fickorna som var lite fel. Jag hade dock väntat mig att hon skulle tycka att fickorna var förjävliga, inte "lite fel". Får lämna in en lite detalj som övning på det, annars tyckte hon om kavajen. Och detta hade jag haft ångest inför i flera dagar! Nästa gång känns det kanske inte lika jobbigt, när det gick okej nu. Då blir det fodrad kappa och två egna projekt (blus/tunika och kjol).
Jag ska lägga upp bilder i morgon tänkte jag, både på kläder och rum om jag orkar städa ;)

Underlig design

Som någon kanske märkt så har det blivit en lite underlig design på bloggen de senaste dagarna. Jag satt och skulle fixa ett nytt utseende på sidan och kollade lite bland de befintliga mallarna. Sedan testade jag den jag tyckte var fulast ("Travel"). Tyvärr råkade jag spara den utan att märka det... Därav att bloggen har sett lite ovanlig ut.
Det tag dock väldigt mycket tid för mig att fixa en ny design, så det får se ut så här ett par dagar till. Men jag jobbar på det :)

RSS 2.0