En ganska lyckad räddning

I helgen hade jag en helt ledig söndag, det var välbehövligt! Jag ägnade stor del av den åt att sy klart min tunika som jag arbetat på i nästan två månader när det blivit lite tid över. 
Det var inte mycket som gick rätt med den stackars tunikan tidigare, så den fick inte riktigt det utseende jag hade tänkt men jag är rätt nöjd ändå. Höll på att strätta sönder halva ärmen och halsringningen bland annat. Det var nära att den hamnade i soporna, utdömd som bortom all hjälp, men det löst sig. Idag tog jag med den till skolan och fållade det sista på maskinerna där, min gillar inte att sy rakt... Sen har jag ingen overlock heller.

   

Den är gjord i två lager, ett övre tyg som är ganska tunt, lite transparant (inte lika tunt som chiffong) och grön/röd/svartrandigt med rött flockat mönster ovanpå. Under finns ett bomullstyg i vinrött, sytt som ett foder under allt utom ärmarna.
I halsen och under bysten har jag sicksackat fast resårband precis vid sömmen istället för att sy en kanal och dra bandet där. Fördelen är att det inte syns någon söm från rätsidan och att rynorna sitter fast jämnt och snyggt. Raglanärmarna fick jag dra ihop med kanal och resår dock.
Egentligen skulle den varit en klänning, och då mycket längre. Men jag hade ställt ut kjolen fär lite i sidan, så den föll inte alls bra. Det märks fortfarande eftersom den blir lite "bullig" under resåret och inte får tillräckligt med plats sen i kjolen för att sprida ut allt tyg snyggt. Men det funkar nog ändå, den sitter riktigt bra vid ärmhålen, vilket känns ganska viktigt.

V i ska förresten göra om i sovrummet, där de här bilderna är ifrån. Min pappa och Jonas pappa ska hjälpa till, jag gör underarbete inför tapetseringen (spackling och annat kul). Det blir svart och brunrandiga tapeter på väggen vid sängen och brunaktiga tapeter i resten av rummet. Det låter lite dystert, men det blir jog väldigt fint. Jag ser fram emot att slippa allt vitt vi ha nu (vitt tak, vitt golv vit/beige väggar, vita lister...). Vi ska lägga in ett träfärgat klickgolv istället för det repiga gamla vitaktiga vi har nu och måla skrivbordet mörkbrunt. 70-talstemat fortsätter att spridas... ;)

Kommentarer
Postat av: majsan

Det låter ju fantasktiskt i sovrummet! det kommer säkert inte alls bli mörkt och dystert.. bara fruktansvärt mysigt!

2009-11-11 @ 17:59:05
Postat av: lilla mammma

va du är duktig allt det du gjort är kanon bra va mycke söta kläder du måste ha att byta med

2009-11-20 @ 16:39:54
Postat av: lilla mamma

va duktig du är så mycke söta kläder du har att byta med

2009-11-20 @ 16:46:10
Postat av: Anonym

Tävling pågår!!



http://LaurenConradVsKristinCavallari.blogg.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0