Inlämning nr. 2

Nu är inlämningen med skjorta/blus/väst helt klar, gick igenom plaggen i går och fick ta hem dem. Det blev godkänt, med några små påpekanden. Inget allvarligare dock. Så nu blir det en hel del bilder.

Första är en "traditionell" skjorta, i ett lite otraditionellt tyg... Det är någon form av viskos, med lite glans i vid rätt ljus och en massa mönster. Det var halvkul att sy i, både med mönsterpassning och att det rör sig bara man andas på det. Kragen har lite 70-talskänsla med ganska stora snibbar. Tredje bilden föreställer knäppkanten och en bröstficka. Fickan syns inte så bra dock, den är passad in i mönstret.
    

Den andra är en väst i ganska tjock sammet med silverknappar. Den har prinsesskärning fram och bak, inuti är den fodrad med svart/grått bomullstyg. Bak sitter två satinband istället för en slejf.
   

Den tredje är en svart blus i krinklad och broderad bomull. Den har bara en liten ståkrage i halsen. Ärmarna har rynk runt manchetten och puff vid axlarna, så själva ärmarna blir ganska stora. Även den har prinsesskärning fram och bak. Krage och manchett är i ett vanligt svart bomullstyg.
    

Den sista är en blus med rund gosskrage som är fastsydd tillsammans med en skråremsa på undersidan. På framsidan har den en enkel rundad bröstficka, på baksidan har den en skört med lagda veck. Ärmen har en söm bak och uppe på axeln ligger två veck. Den fick lite konstig form på bilderna, jag har inte ställt in dockan ordentligt. Den ser inte lika underligt avsmalnande ut på mig som på bilderna...
    

Den här är egentligen gjorts som en "träningsskjorta", en barnskjorta vi sydde på lektionen för att testa detaljer. Den sägs vara lagom till en fyraåring, men det tror jag knappast. Armlängden passar nog en femåring och bredden på skjortan är nog mer lagom för en åttaåring! Det är inte jag som gjort mönstret som tur är... Jag ska ta med den till syrrans barn, får se om någon kan ha den.

 

Kommentarer
Postat av: polly

äää.. du vet ju redan, men shiiiit va duktig du är!! gu va fina kläder!!

2009-11-18 @ 05:56:28
URL: http://polly.webblogg.se/
Postat av: Mycket stolta systern

Rekord i snygga grejer, allt ser väldigt komplicerat ut. Snyggt ordval också. Det verkar som om du lär dig en massa. Jag gillar hippieskjortan, är den till Jonas? (Din alltså)

Kram Ika

2009-11-18 @ 18:39:51
Postat av: Anonym

jag är den oretuscherade barbien!

2009-11-18 @ 19:09:37
URL: http://blondinmemsie.blogg.se/
Postat av: Jemini ♥

Hey!

Vill bara tips om en grymt bra sida om man snabbt vill få mera besökare på bloggen :) Bli medlem på http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=jemini

Det är enkelt, går fort och du får garanterat massvis av glada läsare! :D

2009-11-18 @ 19:41:27
URL: http://jemini.blogg.se/
Postat av: julia

fan vad duktig du är. fantastiskt:)

/jullan

2009-11-27 @ 15:10:59
URL: http://collinius.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0