Då var man student igen

Nu är de första två dagarna avklarade på Borås textilhögskola. Jag går i klassen på 20 elever som kallas MK, mönsterkonstruktion och konfektionssömnad. Det har varit två informativa dagar, minst sagt. Mycket rundvandringar för att lära känna lokaler, lärare och kursare. Dessutom en massa inhandlande av material och grejer. När man går en lite mer teknisk/praktisk utbildning är det lite lättare att lära känna folk också, det är bra. Man har mer att prata om och ett mer avslappnat umgänge när man står vid ritbord och symaskiner. Det är mycket lättare att prata med och få kontakt med kursarna här än på Filosofen i Göteborg där jag gick innan. Sen att vi var 50 stycken i en klass då och bara 20 nu gör ju sitt till.
Men det verkar vara en väldigt bra kurs, mycket att lära sig och enormt kul. Har bara ritat ytterst lite på mönster i eftermiddags, men jag gillar precisionen och finliret. Att det SKA gå ihop, på millimetern helst.
Det känns så väldigt bra att vara på en utbildning som jag redan nu känner passar mig, som jag är förväntansfull och glad när jag går till på morgonen (även om jag är hemifrån ca 11 timmar på en dag på heldagar). Det kan nog bli tufft när det kör igång på allvar med allting, men det går nog vägen det med.
I morgon är det workshop från klockan 9 och en liten intern visning klockan 18 och frammåt på kvällen. Har ingen aning om vad vi ska göra, men det kan ju bli spännande...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0