8 timmar

8 timmar, det är så lång tid den nya klänningen tog att göra. Det krånglade en hel del, så utan problemen hade det nog tagit 5-6 timmar...
Jag är halvnöjd med den, men om ett par dagar känns den nog bättre, det brukar vara så. Precis när den är klar ser man bara alla fel. Mönsterpassningen blev ganska förskräcklig här och var, försökte med basic-versionen; få åtminstone inte två likadana mönsterbitar bredvid varandra men inte ens det gick vägen. Bakstycket fick likadana cirklar bredvid varandra p.g.a. att jag förkortade volangen för att ge lite mer rynkor.
På tal om rynkor så dröjer det innan jag gör det på så långa bitar som de här volangerna! Fy, så tråkigt och petigt att få det jämnt! Nej, nästa gång blir det veck i stället.

   

Mönstret är samma som förra klänningen, men skuret högre upp, under bysten. Överdelen är fodrad med samma tyg här med. I mitten fram är det en fusk-knäppslå med klädda knappar, gjorda av tyg från klänningen. Ovankanten och axelbanden är kantade med orange bomullssnedslå. Bak är det ett dolt blixtlås.

Kommentarer
Postat av: Kisstorkande Systern

Ohlala! Den klänningen gör sig nog bättre på mig!!! Kan du inte sy ngt för stort snart?? Måste allt alltid passa så förbaskat bra.

Kram ika

2010-06-09 @ 13:38:20
Postat av: Linda i den rosa klänningen

Åhh, så snygg! Jätte fin modell och snyggt mönster på tyget.

2010-09-19 @ 13:32:15
URL: http://lindawestermark.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0