Nja...

Idag är jag ledig från sommarjobbet. Har gått bredvid i tre dagar nu, imorgon börjar jag jobba på egen hand. Känns rätt bra, medicindelegeringen är fixad och folket där är trevliga. Mindre trevligt är dock området vi jobbar i...
Igår kväll tände någon på en bil i garaget bredvid det vi har våra bilar. Det brann ganska bra, med en massa svart rök. Först trodde vi att det var vårt garage, så vi var ganska lättade över att det var det andra. Men jag kommer ju inte parkera Jonas bil där de gångerna jag kan låna bilen.

Jag fick ca en meter över av det rödmönstrade tyget jag hade i klänningen så jag gjorde en tunika från mönstret i en Burdatidning. Tyvärr sydde jag inte upp något test först, utan hoppades på det bästa. Det blev sådär...
Ganska mycket för stor, och med samma passformsmiss som alltid tycks finnas på deras tunikor. De har en tendens att vara för tighta nertill och ha veck eller rynkor upptill vilket ger en sorts konstig "påse" vid höfterna ungefär. Vidden upptill kan liksom inte falla ut ordentligt, utan ramlar framåt och innåt. Att det brukar vara så kom jag på alldeles för sent. Lösningen fick bli att ta av den vid höften ungefär där den "stoppar upp" vidden. Då faller den ut som den ska, men jag trivs inte i så korta och vida kläder. Det blir lite mamma-klänning över det.
Om någon tror sig känna sig mer bekväm i det är det bara att säga till, så byter den ägare.

    

Den har ett ok upptill fram med ett motveck under och två efterveck bredvid det. Försökte få det bra på bild men det syns inte så bra. Ärmen är en liten puffärm med bandkant som inte går hela vägen runt, under ärmen är det bara invikt och fållat. Bak skulle det ha varit en dragkedja, men jag skippade det då den är lätt att ta på ändå.

Kommentarer
Postat av: Systern med jobbångest inför må

Systern i Aplared skulle kunna vara spekulant om den är lite för vid. Kramar Ika

2010-06-12 @ 09:04:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0