Resultatet

Nu är första året över!
I måndags var det redovisning, vilket gick bra. Lite för snabbt avklarat bara, jag hamnar ALLTID bland de sista till att få prata med lärarna, och då har de dragit över tiden med en massa personer innan. Alla ska få 10 minuter, de första får 15 minuter minst, och vi stackare på slutet får typ 3 eller nåt. Men men. Pajkvällen efteråt var trevlig i alla fall. Det var också kul att nästan alla göteborgare i klassen åkte samma tåg hem och fick en egen liten "avslutning" på tåget.

Var inne på studera.nu tidigare. Mina poäng från den här kursen är registrerade så nu är jag behörig till att söka designtekniker. Tydligen så har jag 19.65 i betygsnitt med de nya meritpoängen. Tack för den extra poängen!
Designteknikerutbildningen ska bli 3 år istället för 2 år, så min tid i Borås utökades helt plötsligt ett år extra. Det är ju bra att de gör det nu och inte om några år så att jag missar det och får en mindre konkurranskraftig utbildning, men ett år till på 100-bussen känns lite si sådär...

Här är i alla fall sista projektet:

    

Första kappan är en vinterkappa i ett rutigt tyg, någon form av ull-blandning tror jag. Den är fodrad med mörkt orange viskosfoder och mellanfoder (en grå, mjuk vadd) så den är sjukt varm! Kragen är lite sjömansinspirerad, fickorna har passpoaler runt av fuskmocca (samma tyg som i skärpet). Ärmen har en manchett utan sprund och lite veck.

     

Kappa nummer två är lite mer en höstkappa, den är inte supervarm men inte somrig heller. Tyget känns nästan lite gammalt, och det luktade blöt hund när jag pressade det, så jag misstänker att det finns någon procent ull i annars har jag ingen aning om vad det är. Det är mer lila än det ser ut på bilderna. Den har i alla fall en schalkrage (krage utan spetsar), avskärnig i midjan med veck ovanför och nedanför. Fickorna är stolpfickor som jag snört ihop till rosetter. Ärmarna har sex veck på axlarna och öppet sprund med manchett nertill. Det är fodrad med tunt gräddvitt foder (acetat, tror jag). Nästan lite 40-tal över den?

     

Sista plagget på projektet är mina jeans. Jag gillar egentligen inte att sy byxor, tycker gylfar och passform är svårt, men nu fick jag ihop det rätt bra. De är lite 70-talsmodell med hög midja och vida ben. På fickorna bak och på myntfickan satte jag band med rosor, alla stickningar och tränsar är mörkröda. Jag skulle ha använt en specialmaskin för jeanssömmar men den kräver 1,5 cm sömsmån och jag var tvungen att lägga ut lite här och ta in lite där, vilket gjorde att det krympte till 1 cm sömsmån på vissa ställen. Alltså fick det bli vanlig raksöm och overlock. 

Pilun och Luna är med på ett par bilder här, de små linslusarna, haha.

Det var det!

Kommentarer
Postat av: Marie

Wi! :D Låter toppen med din utbildning och du är ju super duktig! Hoppas vi kan ut och fira fram sommaren snart! Kramar

2010-06-03 @ 21:02:09
Postat av: Felicia

Vad fint du syr Jennie. När ses vi igen? kram Flisan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2010-06-04 @ 14:22:42
Postat av: Ida

Vad gör du Jennie? Hur mår Pilun och Luna? Ska vi leka snart?

Från Idebid

(Flisan undrar också)

2010-06-04 @ 14:27:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0