Ledig?

Då har jag varit ledig i hela 5 dagar! Tiden har gått otroligt fort, men samtidigt känns det som evigheter sedan måndagen. Som det brukar vara när man är ledig, helt enkelt.
Jag märker att jag är van att ha saker att göra, så det har blivit att jag hittat på saker mest hela tiden när jag är ledig också. Vädret är ju perfekt, det kan jag inte klaga över! Har varit ute i solen mer nu än senaste halvåret sammanlagt.

I tisdags fick jag hem ett tyg från tradera, blå viskos med vita blommor (31 kr för 3 meter). Var på Knapp Carlssons i torsdags och köpte spets och på kvällen började jag klippa ut en klänning. Sydde i fredags eftermiddag samt nu i eftermiddags, och nu är den klar! Det gick sjukt smidigt. Jag tog mönstret från den svartblommiga sidenklänningen, så det var ju helt färdigt i förväg. Här är resultatet av ledigheten, haha:

    

Jag satte spetsar i sömmarna på överdelen, och runt ovankanten. Överdelen är fodrad med samma tyg som resten av klänningen. Jag var tvungen att fota sömmen på insidan där fodret sitter fast i kjolen, för det blev så snyggt, haha. Glömde köpa dragkedja på Knapp Carlsson, så det köpte jag på en gardinaffär i närheten. De hade inga dolda, så det fick bli den lite mer gammaldags versionen.

Först trodde jag att den skulle bli lite för liten upptill (det blev den också, men jag lyckades rädda det hela...) och funderade på att i så fall sälja den.
Men det gav en liten tanke, om jag kan sy en klänning på knappt två dagar och inte ens 100 kr för material så borde jag kunna få sålt någon liknande kanske? Mönstret till den här klänningen går att variera väldigt mycket dessutom. Enda nackdelen är att det ju bara finns i min storlek, ca 34...
Om jag får lite tid över i sommar och hittar hyffsat billiga tyger (har ju redan en massa här hemma, något av de skulle kanske passa?) så ska jag nog slänga ut ett par stycken på tradera eller nåt. Med ett skäligt reservationspris, vill ingen betala rimligt ska de inte få något heller haha.

Kommentarer
Postat av: Stolta Systern

OOOhh!!!! Snygg klänning!! Vill Haaaaa!

Kram Ika

2010-06-05 @ 20:13:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0